Ócsai Bernadett

lakberendező, enteriőrtervező

Tele van a telefonod és a számítógéped Pinterest képekkel, mappákkal, imádod a gyönyörű, stílusos enteriőröket… Tudod, hogy mit szeretnél az otthonodban, irodádban megvalósítani, de fogalmad sincs hogyan állj hozzá… Vagy éppen ellenkezőleg! Tudod, hogy szeretnél valami igazán harmonikus és egyben praktikus életteret, de el sem tudod képzelni, hogy mi az ami igazán Neked való, és elveszetten bolyongsz a bútoráruházakban, vagy online az Interneten… Már volt egy-két lakásod, amelyeket az igényeid szerint rendeztél be, megfelelt Neked, de most építkezel… Egy jóval nagyobb, összetettebb otthont alakítasz ki a magad és családod számára. Megtorpantál, hisz itt sok-sok igényt és hosszú távú megoldásokat kell kitalálni, összehangolni…

Egy enteriőrökkel foglalkozó szakember ezekben a helyzetekben tud segíteni. Látja az összképet, a sok-sok részlet mögött. Összerendezi az igényeket, és segít kialakítani a harmonikus, és egyben praktikus egységet. Számomra mindig az az elsődleges cél, hogy az adott belső tér a benne élőket szolgálja, úgy, hogy közben az esztétikum is kiteljesedjen! Küldetésemnek tartom az időtálló, és szemet gyönyörködtető belsőépítészeti megoldások létrehozását, kiemelését, a felhasznált anyagok valódi szépségének kihangsúlyozását, és mindezek segítségével a valódi HARMÓNIA létrehozását.

Az elmúlt években számos, rendkívül változatos projekten dolgozhattam, melynek köszönhetően szerteágazó tapasztalatra tettem szert az enteriőrtervezés és a kivitelezés területén. De minden megbízás egyedi és megismételhetetlen, így mindig tartogat valami újat számomra.

Inspiráció, kortárs dizájn, személyre szabott terek, kreativitás, egyedi belsőépítészeti megoldások – ezek azok a momentumok, amelyekkel a munkáimban találkozhatsz.

Az enteriőr tervezés számomra egy olyan kihívásokkal teli, kreatív folyamat, alkotói munka, melynek során teljes mértékben ráhangolódom az Ügyfeleimre, hogy számukra praktikus, kényelmes, vonzó és egyben különleges tereket hozzak létre. Azonban a sikeres együttműködés és az örömteli végeredmény titka a bizalom, amely elengedhetetlen a munka során… Ezért erre kiemelt hangsúlyt fektetek.

Utam a lakberendezéshez

Óriási fordulópont volt az életemben, amikor megszületett az első gyermekem. Akkor döntöttem el, hogy otthagyom a banki pozíciómat, sutba vágom a közgazdász végzettségemet, és valami egészen új dologba kezdek, és elvégzek egy lakberendező iskolát. Nem kellett sokat gondolkodni ezen, valahogy teljesen magától értetődően jött a felismerés, hogy ezzel kell foglalkoznom, hisz már a saját gyerekszobámat is átrendeztem-berendeztem amikor csak lehetett.  🙂

A pályám elején a konyhák kerültek fókuszba, rengeteg egyedi konyhát terveztem, amelyeket asztalosok készítettek el, szoros szakmai együttműködés mellett. Ezért nagyon sok tapasztalatra tettem szert ezen a területen. Majd fokozatosan a belső terek minden szegletével elkezdtem foglalkozni, és mára az lelkesít igazán, ha Ügyfeleim a teljes életterük kialakítását bízzák rám, ugyanis így lehet csak igazán egységes és harmonikus otthonokat kialakítani.

Szeretem az épületeket kívül és belül egyaránt. Inspirálóan hatnak rám a falak, a tetők, a különböző szerkezeti konstrukciók… Az enteriőrök tervezése során mindig figyelembe veszem az épület külső adottságait is, de a legfontosabb az ott élők igénye, elvárása a térrel szemben. A munkám legszebb része ezen szempontok összefogása, mérlegelése, összegyúrása, és végül az ideális berendezési koncepció kialakítása, majd megvalósítása. Amikor lehetőségem nyílik a kidolgozott tervek szerint elkészült belső tereket meglátogatni, lefotózni, és látni Ügyfeleim arcán a boldogságot és elégedettséget, az az igazi elismerés számomra.

Amivel segíteni tudlak

Teljes körű enteriőrtervezés

Lakás, ház, nyaraló vagy közületi egység teljes körű megtervezése. Budapesten és az ország bármely részén igénybe vehető szolgáltatás.

Konyha vagy más helyiség tervezése

Nem a teljes enteriőr, hanem csak egy vagy néhány fontosabb helyiség megtervezése, berendezése, pl. konyha, fürdőszoba, nappali…

Lakberendezési tanácsadás

Személyes találkozó  előre egyeztetett időpontban. Megbeszéljük a lakberendezéssel kapcsolatos kérdéseidet, segítek a problémák megoldásában. 

Rólam mondták

Sajtóban megjelent írásaim, tervezési munkáim