Vibráló, színes, fiatalos lakás Budaörsön

Az egyik legkedvesebb projektem volt ennek a budaörsi lakásnak az „újrahangolása”.

A megkeresés

Ügyfeleim 2018-ban vásárolták ezt az új építésű ingatlant, de már az első tulajdonostól, aki a maga igényére formálta a lakást, de mégis megvált tőle viszonylag rövid idő után. Mivel minden szinte új és jó állapotú volt, ezért a tulajdonosok „csak” azzal bíztak meg, hogy az ő ízlésüknek megfelelő stílust alakítsak ki a közösségi térben, azaz a nappali-étkezőben, valamint a hálószobákban: a vendég-, a fő- és a két kisgyermek közös hálószobájában. (A játszó-, tanulószoba külön helyiségben kapott helyet.) Ezért adottságként kellett kezelni a kialakított tereket, a padlót, illetve a mennyezeten lévő mozgalmas álmennyezeti megoldásokat, világítást. További kötöttséget jelentett, hogy a család előző otthonából magával hozta az étkező asztalt, négy székkel, és a kanapét, a hozzátartozó lábtartóval.

Mindezek ismeretében szabtam az új stílust a lakásra, melyet Megrendelőim személyisége – fiatalos, színes, vidám, intenzív – és kifinomult ízlésvilága inspirált.

A tervezési folyamat

Nappali és étkező közös térben

Lépésről lépésre haladva először a nappali-étkező terét alakítottam ki. A konyhához közelebbi sarokban kapott helyet az étkező asztal, melyhez az egyik falon beépített bútort terveztünk, ülőpaddal. A bútor elrejti a fűtőtestet, fent magába foglalja a klímát, és tároló helyeket teremt. A pad akár a gyerekeknek, akár a felnőtteknek kényelmes ücsörgésre, bekuckózásra ad lehetőséget. Magas fényű bútorlapból készült, hogy még inkább illeszkedjen az üveglapos asztalhoz.

Ez a tér igen nagy, és ahogy haladunk beljebb, az ablakok felé eső részében került kialakításra a nappali, mely a közös családi lazításra lett hangolva. Itt már a könnyedebb, színesebb hangulat válik uralkodóvá. A kanapé fölé fókuszpontként festményszerű dekoráció került, tapétából gipszkarton kerettel, reflektálva az álmennyezeti kialakításra. A tapéta színvilága határozta meg a többi bútor és dekoráció színét. A meglévő kanapé mellé attól eltérő stílusú, skandináv vonalvezetésű, filigrán, de kényelmes fotelt választottunk narancssárga színben. A dohányzóasztal tömör tölgyből készült méretre, hogy a lábtartó puffot elrejthessék alatta, ha épp nincs rá szükség. A szemközti falra egyedi médiabútort terveztem, világos szürke és türkiz színben. Itt minden könyv, dísztárgy és egyéb apróság helyet talált. A további kiegészítők, kisebb berendezési tárgyak, mint az állólámpa, lerakó asztalka, tömörfa bortartó szekrény, szőnyeg, díszpárnák vagy a dekoratív függönyözés, mind a játékosságot és a stílus kavalkádot erősítik, úgy, hogy közben mégis harmóniát teremtenek.

Vibráló, fiatalos lakás Budaörsön - étkező

A hálószoba

A fő (szülői) hálószobában is a színeké a főszerep. De itt egy felnőttes, igazán izgalmas világ bontakozott ki. Az ágy mögötti tapéta jelölte ki az irányt, a fal színével már „csak” alkalmazkodtunk hozzá. Az ágy a melegséget, puhaságot sugározza, melyet a lelógó lámpák csak még jobban kiemelnek, míg a fésülködő asztal és a szemközti komód finoman belesimulnak az összképbe skandináv letisztultságukkal.

hálószoba

A gyerekszoba

A gyerekek hálószobájában nem volt egyszerű dolgom, hiszen egy kisfiú és egy kislány ízlésvilágát kellett közös nevezőre hozni. Végül a természet, a dzsungel növényei és a szivárvány motívumaival dolgoztam, mely a későbbiekben is tovább alakítható lesz, folyamatosan változó igényeiknek megfelelően. Így ez a szoba is beleillik ennek a színes otthonnak az igazán egyedi, különleges és utánozhatatlan palettájába.

gyerekszoba

A teljes képanyag megtekinthető a Referenciák menüben: itt.